Johan van der Horst

sr. consultant/recruiter

Bekijk Johan van der Horst op LinkedIn

Johan van der Horst is een ervaren bestuurder, directeur en consultant. De rode draad in zijn loopbaan is het ontdekken en helpen ontwikkelen van talenten, bij zowel jong als oud. Na een carrière in het onderwijs zelf (docent po en mbo) heeft Johan zich eerst bekwaamd als consultant in de onderwijssector. Daarna heeft hij als directeur en bestuurder in diverse organisaties voor het onderwijs functies vervuld, waaronder als laatste functie tot 2017 algemeen directeur van een nationale onderwijs-adviesorganisatie. Vaak ging het daarbij om verandertrajecten.

Hij weet strategie en innovatie te verbinden met concrete vertaling daarvan naar de praktijk. Daarbij heeft hij aandacht voor het eigen ondernemerschap van de betrokkenen in alle lagen van een organisatie en voor het koppelen van de juiste mens aan de juiste plek. Door zijn werk als bestuurder en als voorzitter/lid van Raden van Toezicht is Johan zeer ervaren in het werven en selecteren van professionals. Belangrijk, want strategie voor de toekomst bepaalt wie er nu nodig zijn.

Johan is ook toezichthouder in het PO en het VO en was recent onafhankelijk voorzitter voor de onderhandelingen CAO-VO in opdracht de VO-Raad en de vakbonden van de werknemersorganisaties in het VO.

Mail Johan: johanvanderhorst@scolix.nl

Terug naar ScoliX team