Interim manager onderwijs

ScoliX bemiddelt interim managers in de lijn, staffuncties, bestuurders en toezichthouders. Altijd voor het onderwijs, want dat is ons specialisme. We zijn intermediair, maar vaak voelen we ons een impresario als het gaat om het zorgen voor de beste interim manager op de lege plek in het onderwijs, voor de juiste competenties bij de opdracht. Wij zijn specialist in het bemiddelen van interim managers in de lijn, staffuncties, bestuurders en toezichthouders. Lees hier over de ervaringen van onze opdrachtgevers en onze interim managers.

Onze visie
Er is een groot verschil tussen opdrachten. Een saneringsopdracht, een implementatieklus, een cultuurverandering, een crisis of een project hebben allemaal hun unieke eigenschappen en vragen ieder om een eigen benadering. Zodoende bemiddelen wij alleen interim managers met een scherpe focus op wat nodig is.

ScoliX werkt tailormade voor het onderwijs. Alle kandidaten voor interimopdrachten – van managers, bestuurders tot stafadviseurs – kennen wij en hebben wij persoonlijk bevraagd op hun expertise en specialisme. Zo kunnen wij echt de juiste match maken tussen uw wensen en de interimmanager.

Kwaliteit
Wij onderschrijven de gedragscode en de vijf kernwaarden van de Raad voor Interim Management, waarvan wij lid zijn.

Meer over onze visie

 

 

Onze aanpak
De selectie voor een interim manager in het onderwijs verloopt vaak onder tijdsdruk. Door een goede voorbereiding kunnen wij vlot schakelen. We bespreken met u de context, de soort en de opdrachtformulering tot we precies weten wat de interim manager voor u kan en moet betekenen. Op basis daarvan doen we een voordracht van in ieder geval twee kandidaten. Maar ú bepaalt de beste match. Met ScoliX ‘koopt’ u niet alleen die match, maar ook een unieke aanpak. Zodra de opdracht loopt, borgen wij de voortgang en het resultaat onder meer door ‘monitorgesprekken’ met u en de interim manager.

Kenmerkend voor onze bemiddeling van interim managers:

  • Snelheid, procedure op maat, keuze uit meerdere kandidaten
  • Profiel vooraf met de context van de opdracht
  • Zorgvuldigheid en oog voor draagvlak
  • Juiste match met de interim-opdracht
  • Borging en duurzaam resultaat door ‘monitorgesprekken’
  • Warme overdracht door de interim schoolleider aan het einde van de opdracht
  • Onderwijsdeskundige opdrachtformulering
  • Kennis van onderwijsmanagement, staf & lijn en onderwijsbestuur

Referenties

Onze interim-aanpak