Leidinggevende werven? 10 tips voor de bestuurder

1. Werven is een vak

Vind de antwoorden op deze vragen: Hoe bereikt u de juiste kandidaat in een markt waarin kandidaten het voor het kiezen hebben? Welke media zijn effectief? Hoe beïnvloeden profiel en procedure het succes van uw search?

2. Inbedding in strategisch HR

Laat u niet overvallen door een vacature, maar zorg voor de inbedding in uw eigen strategisch HR beleid.

3. Organiseer het

Afstemmen, plannen, organiseren, communiceren, controleren en reflecteren: u weet als geen ander dat een succesvolle procedure helder is ingericht. Een goed werkplan kan helpen.

4. Employer branding

Onderscheid u als organisatie waar medewerkers met recht trots op kunnen zijn en bied medewerkers functies aan om in uit te blinken. Hoe sterker uw branding, hoe beter en vaker mensen – ook uw eigen mensen – dat verhaal doorvertellen.

5. Bied meer

Benoem in de vacaturetekst voor kandidaten regelruimte, extra’s zoals werktijden, vergoedingen, teamsfeer en cultuur, ontwikkelingsmogelijkheden, werkplek, etc.

6. Zorg voor een excellente candidate experience

Kandidaten willen weten waar zij aan toe zijn. Zorg voor een open en eerlijke communicatie naar uw kandidaten, organiseer een vlotte candidate journey en kom uw afspraken (snel) na.

7. Bied achtergrondinfo

Kandidaten hebben recht op het echte verhaal en een heldere opdracht. Bied op basis van (onafhankelijk) onderzoek, gesprekken etc. de context voor de vacature. Kandidaten willen weten: ‘In welke omgeving kom ik terecht?’

8. Samenstelling commissie

Een evenwichtige en compacte samenstelling van de commissie helpt om met draagvlak de juiste persoon op de juiste plek en nieuwe cultuurdragers te vinden. Een te grote commissie schrikt kandidaten af, zeker in deze werknemersmarkt.

9. Kwaliteit en duurzaamheid

Ga ook in een krappe markt voor een kwalitatieve match en een langdurig resultaat. Anders gezegd: lever niet in op kwaliteit, maar kijk wel naar iemands ontwikkelpotentieel. Want snel gewonnen is snel geronnen.

10. Landing

Wanneer uw droomkandidaat begint, zorg dan voor een hartelijke kennismaking met het team en ondersteuning om een prettige start te maken.