Ons werk gaat (on)gewoon door | Over Coronacrisis en ScoliX

Ineens stond bijna alles stil. De crisismaatregelen hebben invloed op ieders leven en werk. We zijn bezorgd over het toenemend aantal zieken en ervaren dagelijks met respect hoeveel inspanningen het onderwijs zich getroost. Wat doet (of laat) ScoliX?
Om verspreiding van het virus te beperken, hebben wij onze fysieke afspraken vervangen door telefonisch contact of videomeetings via Teams of Skype. Het ScoliX-team werkt – net als u waarschijnlijk – zoveel mogelijk vanuit huis. Daarom voeren wij in principe al onze nieuwe en lopende opdrachten vanaf heden online uit. Tot nader order.
Op deze manier blijven we u veilig, AVG-proof én met de kwaliteit die u van ons gewend bent ondersteunen bij werving en selectie-, interim- en consultancyvragen.

Werken op afstand, niet nieuw
Werken op afstand is voor ons niet nieuw. We deden eerder al ervaring op met het voeren van voorselectiegesprekken met kandidaten en groepsgesprekken op afstand voor o.a. klanten op Curaçao. Sinds de scholensluiting hebben wij al diverse commissies online begeleid bij hun voorbereiding en bij de sollicitatiegesprekken met kandidaten.
Feedback van zowel die commissies als van kandidaten leert ons dat dit een goed alternatief is en dat men positief is over onze werkwijze en ondersteuning bij bijvoorbeeld de techniek. Lees het blog van Jan Rozenbroek en Thijs Conijn over hun ervaringen met online-selectiegesprekken.

In het veld leven diverse vragen, merken we. We pikken er drie uit.

1. Kunnen we nu wel gaan werven? 

Het antwoord is: begin juist nú met het inzetten van de procedure voor een vacature die u rond de zomer voorziet door bijvoorbeeld pensionering. Het voordeel op dit moment:

  • Meer clicks op online vacatures. Veel mensen (kandidaten) werken thuis en hebben meer tijd en ruimte om vacaturesites te bezoeken.
  • Kranten worden juist nu erg goed gelezen, waardoor je meer mensen bereikt.
  • Geen oningevulde vacatures met ingang van het nieuwe schooljaar. Bedenk: een werving & selectietraject heeft, inclusief opzegtermijn en van offerte tot benoeming, een doorlooptijd van 3-5 maanden. Enne, wij zouden door het opstropen van uitgestelde afspraken straks, als de maatregelen geheel of gedeeltelijk zijn opgeheven, geen ‘nee’ willen verkopen. Kwaliteit blijft voorop staan.

Hoe ziet een werving en selectieproces ‘op afstand’ er uit?
ScoliX beschikt over een studio met goede technische middelen om het werving- en selectieproces geheel op afstand soepel en veilig te ondersteunen. De videoverbindingen zijn van goede kwaliteit, het lijkt alsof je elkaar in real life ziet.
De intakegesprekken en interviews voor het opstellen van een profiel, de voorselectiegesprekken met kandidaten en ook de selectiegesprekken met de commissies worden (doorgaans) vanuit Teams georganiseerd en gevoerd.

Een zorgvuldige voorbereiding
Het voeren van videogesprekken is een andere ervaring en vraagt een goede voorbereiding door de commissie én door de kandidaat. Niet alleen inhoudelijk, maar ook met betrekking tot de techniek. Daar ondersteunen wij beide partijen bij, door tips en oefening. Zo ontvangt iedereen vooraf een duidelijke handreiking en we testen de techniek. Desgewenst zijn we technisch voorzitter van het sollicitatiegesprek zodat de communicatie tussen commissie en kandidaat gestructureerd verloopt, beide tot hun recht komen en de juiste selectiebeslissing genomen kan worden.

Bel ons voor meer informatie over de mogelijkheden van werving-en-selectie-op-afstand.

Nieuwsgierig bij welke organisaties we momenteel trajecten begeleiden? Bekijk dan onze vacatures in behandeling en de open vacatures.

2. Als ik een interimmer nodig heb, kan dat dan nog?

Uit onze belronde langs enkele tientallen interimmers blijkt dat zij juist nu waardering ontvangen voor hun leiderschap. Zij communiceren, analyseren, structureren en prioriteren in tijden van crisis. Ze hakken knopen door, brengen het team terug bij de essentie van de organisatie. Ook nu krijgen wij vragen om interimmers met bijzondere expertise.

Online kennismaken met de juiste match
De gesprekken met interim kandidaten plannen en organiseren wij via Teams. We kennen onze interimmers persoonlijk en kunnen u snel in contact brengen met geschikte én beschikbare kandidaten.

3. Welk advieswerk blijft ScoliX doen?

We weten niet precies hoe lang het gaat duren voor we weer fysieke bijeenkomsten mogen organiseren. Veel mensen werken vanuit huis en wij merken dat juist deze periode benut wordt voor bijvoorbeeld:

  • Voorbereidingen voor een evaluatie Raad van Toezicht (vragenlijsten invullen, thema’s afspreken, online dialoog voorbereiden);
  • Het digitaal houden van een strategische sessie over een SWOT-analyse, meerjarenbeleidsplan en het uitwerken van de opbrengsten;
  • Het ontwerpen van procesplannen, intentieverklaringen, verrichten van haalbaarheidsonderzoeken e.d. in verband met een voorgenomen fusie.

Bel of mail ons voor de mogelijkheden, we beantwoorden uw vragen graag: 020-7370061 of secretariaat@scolix.nl.