Arbeidsmarkt wordt werknemersmarkt. Wat betekent dat voor kandidaten?

ScoliX neemt de afgelopen twee jaar een trend waar: de arbeidsmarkt van leidinggevenden in het onderwijs wordt  – door bijvoorbeeld de vergrijzing – meer en meer een markt van werknemers. Dat betekent dat de vraag naar goede medewerkers groter is dan het aanbod.

Zo’n markt biedt u de mogelijkheid om op diverse punten vooruit te gaan: een betere positie, een beter salaris, een werkomgeving waarbinnen u zichzelf verder kunt ontwikkelen. De keuze wordt groter en kandidaten kunnen dus wat terugvragen.

Gaat u zonder meer met allerlei partijen in gesprek om te horen wat ze u te bieden hebben? Of stelt u zich kritisch op om de best passende functie en werkplek te vinden? Stel uzelf een aantal vragen die belangrijk zijn op het moment dat u de arbeidsmarkt weer op gaat:

  • Waar liggen uw (nieuwe) behoeftes?
  • In welke omgeving komt u het beste tot uw recht?
  • Waaruit haalt u energie?
  • Waarin wilt u zichzelf verder ontwikkelen?

Voordat u met een potentiële werkgever in gesprek gaat, is het goed te weten waarnaar u op zoek bent. Als u dat weet, kunt u vragen stellen vóór u met een partij in gesprek gaat.

Uiteraard kunt u zich gevleid voelen als u gevraagd wordt om te solliciteren, maar bedenk ook dat u in uw kracht staat als u “nee” durft te zeggen. Te snel kiezen kan tot een mismatch en een teleurstelling leiden. Bovendien is het zonde van de tijd en energie die u er in hebt gestoken.

ScoliX adviseert u vooraf goed te bepalen wat u wilt en nodig hebt, voordat u zich weer op de arbeidsmarkt begeeft. Zo kunt u kritisch beoordelen of een eventueel aanbod past bij uw wensen en uw geformuleerde vervolgstap.

Hebben wij uw meest actuele CV? Dan kunnen wij u tippen! Stuur het ons toe via het inschrijfformulier.