Erkende ongelijkheid | Inge Haan, senior consultant

“Net als de onderwijsorganisaties die wij ondersteunen zien wij in elke collega een uniek profiel. Ieder van ons verschilt in achtergrond, opleiding, stijl en ervaring. Juist dat verschil zoeken we op, want zo vullen we elkaar aan. Dat is het principe van ‘erkende ongelijkheid’.
We vinden elkaar op het gebied van betrokkenheid, een snelle en grondige analyse, zorgvuldigheid, een tikkeltje eigen-wijze maar dienstbare klantgerichtheid, nieuwsgierigheid en een actief kritische attitude naar de vraag: Doen we de juiste dingen en doen we die goed?”

Het is de afwisseling en flexibiliteit die energie geeft. Senior consultant Inge Haan werkt sinds 2012 bij ScoliX.
“Een medewerker bij ScoliX is meer dan een werknemer, er is ruimte voor ieders inbreng en ideeën en dat maakt dat we van en met elkaar blijven leren en ontwikkelen. De basis van de goede werksfeer is dat we werken vanuit gedeelde waarden, daarop spreken we elkaar aan en daar mogen we ook door onze opdrachtgevers op aangesproken worden. Die gezamenlijkheid is ook terug te vinden in de kwaliteit waar we voor staan.”
Als recruiter-consultant reist Inge door heel Nederland naar opdrachtgevers: “Werken bij ScoliX is geen negen-tot-vijf-baan het is de afwisseling en de flexibiliteit die energie geeft.”

Veel van de trajecten die ScoliX begeleidt vragen om een goede afstemming tussen medewerkers. Inge: “We kunnen op elkaar rekenen en ondersteunen elkaar waar nodig. De combinatie van teamwork en zelfstandigheid, de diversiteit aan werkzaamheden op één dag en de prettige werksfeer zorgen ervoor dat ik mij hier als een vis in het water voel.”

Denk jij dat je een aanvulling bent voor ons team en spreekt de filosofie van ScoliX jou aan? Dan komen we graag met je in contact!