Werving & selectie: 10 tips voor de P&O-er

 

1. Organiseer het

Afstemmen, plannen, organiseren, communiceren, controleren en reflecteren: u weet als geen ander dat een succesvolle procedure helder is ingericht. Een goed werkplan kan helpen.
 

2. Onzichtbare zoekers

In een werknemersmarkt is nog altijd 35% latent op zoek naar een nieuwe baan. Niet omdat ze per se weg willen, maar omdat ze meer uit hun werk willen halen.
 

3. Werven is netwerken

Het is een werknemersmarkt. Kandidaten hebben het voor het kiezen. Via print en digitaal maar vooral ook via netwerken bereikt u een bredere doelgroep.
 

4. Schrijf een wervende vacaturetekst

Wat de kandidaat moet lezen is: ‘Dit is de kans die ik moet grijpen’. Een wervende tekst is vanuit het perspectief van de kandidaat geschreven.
 

5. Bied achtergrondinfo

Kandidaten hebben recht op het echte verhaal. Bied op basis van (onafhankelijk) onderzoek, gesprekken, etc. de context voor de vacature. Kandidaten willen weten: ‘In welke omgeving kom ik terecht?’
 

6. Zorg voor een excellente candidate experience

Zorg voor een open en eerlijke communicatie naar uw kandidaten, organiseer een vlotte candidate journey, regel een compacte commissie en kom uw afspraken (snel) na.
 

7. Train de commissie

Begeleid de commissie om de kennis, ervaring en potentie van kandidaten objectief te onderzoeken, bijv. met criteriumgericht interviewen en de STARR-methodiek.
 

8. Binden en boeien

Kandidaten waarderen persoonlijk contact altijd en krijgen graag informatie. Voorkom radiostilte en houd de kandidaat geboeid om bij u te komen werken.
 

9. Screen de kandidaat

Maak uitgebreid kennis met de kandidaten door een cv-, internet- en referentiecheck te doen om verrassingen in de eindfase (of achteraf) te voorkomen.
 

10. Landing

Zorg ervoor dat een kandidaat vlot kan beginnen door vooraf praktische zaken (wachtwoord, postvak, bureau) en een warm ontvangst te organiseren.

 
Onze aanpak